Keski-Uudenmaan polkijoiden
kuntavaaliteesit 2021


Pyöräliikenteeseen käytettävä raha on kannattava investointi!

Panostamalla pyöräilyyn saadaan viehättävämpi ja kaikin puolin viihtyisämpi kaupunki, terveempiä kaupunkilaisia, säästöjä sosiaali- ja terveysmenoissa ja ympäristöystävällisempää liikennettä. Pyöräilyä lisäämällä vähennetään päästöjä, liikennemelua ja tarvetta raskaamman infrastruktuurin rakentamiselle. Tekemällä pyöräilystä helpompaa, mukavampaa ja nopeampaa mahdollistetaan yhä useamman asukkaan, vierailijan ja matkailijan siirtyminen pyörän selkään. Kun suurempi joukko ihmisiä siirtyy jokapäiväisillä matkoillaan pyöräilijöiksi, vähenevät ruuhkat. Hyvin suunnitellut reitit parantavat lisäksi kaikkien tiellä liikkujien turvallisuutta.

Erityisen merkityksellistä on lasten ja nuorten kasvattaminen aktiivisiksi ja liikkuviksi kansalaisiksi. Kävellen tai pyöräillen tehtyä koulumatkaa parempaa arkiliikuntaa ei ole.

Kuntavaaliehdokkaana voit allekirjoittaa teesimme, jolloin puolestamme autamme sinua kampanjoinnissa nostamalla nimeäsi esille viestinnässämme. Lisäksi vaali- ja valtuustotyössä autamme mielellämme sinua perustelemaan teeseihimme liittyviä näkökantojasi esimerkiksi taustoittavalla työllä ja materiaaleillamme.

Ehdokkaat (19) Allekirjoita

Riittävästi ja laadukkaita investointeja pyöräliikenteeseen

Kaupungin liikenneinvestoinneista vähintään 20 % on sijoitettava pyöräliikenteeseen ja jalankulkuun. Tätä tasoa suosittelee YK:n ympäristöjärjestö.

Pyöräliikenteen investoinneilla on tavoiteltava mahdollisimman suurta pyöräliikenteen kasvua. Tämä tapahtuu toteuttamalla sujuvia, turvallisia ja laadukkaita ratkaisuja. Järvenpäässä keväällä 2019 hyväksytty pyöräliikenteen kehittämissuunnitelma tarjoaa hyvät puitteet siirtyä sanoista tekoihin.

Sujuvat ja turvalliset pyöräliikenteen yhteydet

Asuinalueille ja keskustoihin on toteuttava turvallinen piha- ja pyöräkatujen verkosto, joilla nopeusrajoitus on enintään 30 km/h.

Erityisesti kouluihin sekä liikunta- ja tapahtumapaikkoihin pitää olla sujuvat ja turvalliset pyöräliikenteen yhteydet ja laadukas pyöräpysäköinti. Liikunta- ja tapahtumapaikkojen pyöräpysäköinnit ovat tyypillisesti vähäisiä, huonokuntoisia ja syrjässä. Kouluissa tulee suositella ettei lapsia saateta autolla ainakaan perille, sillä kyyditykset aiheuttavat ison liikenneturvallisuusriskin koulujen läheisyydessä.

Konkreettisesti muun muassa reunakivien poisto nykyisten pyöräteiden risteyksistä parantaa merkittävästi pyöräilyn laatua, vetovoimaisuutta sekä turvallisuutta.

Baana Keravalle

Keski-Uudenmaan taajamien välisille reiteille tulee luoda baanaverkosto Kerava-Järvenpää-välistä aloittaen. Verkosto voi koostua osittain myös hitaan liikenteen kaduista kuten pyöräkaduista.

Kerava-Järvenpää-baana parantaa kaupunkien välisen työmatkaliikenteen vaihtoehtoja, tarjoaa myös sujuvia liityntäyhteyksiä rautatieasemille radanvarren asunnoilta ja työpaikoilta sekä palvelee pyörämatkailua Tuusulanjärven ympäristössä.

Allekirjoittaneet ehdokkaat

Tarkista ehdokkaan numero äänestystilanteessa äänestyspaikalta löytyvästä ehdokaslistasta.

Nro Nimi Puolue
58 Ari Alapartanen Vasemmistoliitto
152 Ari Enqvist Vihreä liitto
174 Harri Myllyniemi Vihreä liitto
69 Heini Liimatainen Vasemmistoliitto
184 Jenni Tapaila Vihreä liitto
73 Jouko Raunimaa Vasemmistoliitto
310 Jussi Ylinen Järvenpää Plus
166 Katri Kuusikallio Vihreä liitto
180 Mikko Päivinen Vihreä liitto
72 Mikko Pöllä Vasemmistoliitto
67 Mimmi Launiala Vasemmistoliitto
169 Niilas Lindblad Vihreä liitto
188 Ossi Vähäsarja Vihreä liitto
271 Pekka Packalen Suomen Keskusta
182 Risto Salovaara Vihreä liitto
65 Sanna Kuosma Vasemmistoliitto
170 Tiia Lintula Vihreä liitto
307 Tommi Vainikainen Järvenpää Plus
64 Vesa Kotaviita Vasemmistoliitto

Tarkista ehdokkaan numero äänestystilanteessa äänestyspaikalta löytyvästä ehdokaslistasta.

Allekirjoita teesit
Tietosuojaseloste

Tietoa

Pyörävaalit on Pyöräliiton ja sen jäsenjärjestöjen valtakunnallinen kampanja.

Keski-Uudenmaan polkijat ry

Keski-Uudenmaan polkijoiden tarkoituksena on turvallisen, sujuvan ja viihtyisän pyöräilyn edistäminen, pyöräilyn tunnetuksi tekeminen sekä toimiminen pyöräilijöiden edunvalvojana Keski-Uudellamaalla.

Pyöräliitto ry

Pyöräliitto ry on pyöräliikenteen etujärjestö. Edistämme pyöräilyä liikennemuotona, olemme pyöräliikenteen valtakunnallinen edunvalvoja ja paikallisten pyöräily-yhdistysten kattojärjestö.

Mielestämme sujuva pyöräliikenne vaatii hyviä reittejä ja niiden huolellista kunnossapitoa, loogisia liikennesääntöjä, pyöräily-ystävällistä kaupunkisuunnittelua ja pyöräilyn nostamista tasavertaiseksi liikkumismuodoksi moottoriliikenteen rinnalle.