Keski-Uudenmaan polkijoiden
Kuntavaaliteesit Keravalla 2021


Pyöräliikenteeseen käytettävä raha on kannattava investointi!

Panostamalla pyöräilyyn saadaan viehättävämpi ja kaikin puolin viihtyisämpi kaupunki, terveempiä kaupunkilaisia, säästöjä sosiaali- ja terveysmenoissa ja ympäristöystävällisempää liikennettä. Pyöräilyä lisäämällä vähennetään päästöjä, liikennemelua ja tarvetta raskaamman infrastruktuurin rakentamiselle. Tekemällä pyöräilystä helpompaa, mukavampaa ja nopeampaa mahdollistetaan yhä useamman asukkaan, vierailijan ja matkailijan siirtyminen pyörän selkään. Ruuhkat vähenevät kun suurempi joukko ihmisiä siirtyy liikkumaan jokapäiväisillä matkoillaan polkupyörällä. Hyvin suunnitellut reitit parantavat kaikkien tiellä liikkujien turvallisuutta.

Erityisen merkityksellistä on lasten ja nuorten kasvattaminen aktiivisiksi ja liikkuviksi kansalaisiksi. Kävellen tai pyöräillen tehtyä koulumatkaa parempaa arkiliikuntaa ei ole.

Kuntavaaliehdokkaana voit allekirjoittaa teesimme, jolloin puolestamme autamme sinua kampanjoinnissa nostamalla nimeäsi esille viestinnässämme. Lisäksi vaali- ja valtuustotyössä autamme mielellämme sinua perustelemaan teeseihimme liittyviä näkökantojasi esimerkiksi taustoittavalla työllä ja materiaaleillamme.

Ehdokkaat (16) Allekirjoita

Teesit

1. Riittävästi ja laadukkaita investointeja pyöräliikenteeseen

Kaupungin liikenneinvestoinneista vähintään 20 % on sijoitettava pyöräliikenteeseen ja jalankulkuun. Tätä tasoa suosittelee YK:n ympäristöjärjestö.

Pyöräliikenteen investoinneilla on tavoiteltava mahdollisimman suurta pyöräliikenteen kasvua. Tämä tapahtuu toteuttamalla sujuvia, turvallisia ja laadukkaita ratkaisuja.

2. Sujuvat ja turvalliset pyöräliikenteen yhteydet

Asuinalueille ja keskustoihin on toteuttava turvallinen piha- ja pyöräkatujen verkko, joilla nopeusrajoitus on enintään 30 km/h.

Erityisesti kouluihin sekä liikunta- ja tapahtumapaikkoihin pitää olla sujuvat ja turvalliset pyöräliikenteen yhteydet ja laadukas pyöräpysäköinti. Liikunta- ja tapahtumapaikkojen pyöräpysäköinnit ovat tyypillisesti vähäisiä, huonokuntoisia ja syrjässä. Kouluissa tulee suositella ettei lapsia saateta autolla ainakaan perille, sillä kyyditykset aiheuttavat ison liikenneturvallisuusriskin koulujen läheisyydessä.

Konkreettisesti muun muassa reunakivien poisto nykyisten pyöräteiden risteyksistä parantaa merkittävästi pyöräilyn laatua, vetovoimaisuutta sekä turvallisuutta.

3. Baanaverkko Keski-Uudellemaalle

Keski-Uudenmaan taajamien välisille reiteille tulee luoda baanaverkko sitovilla laatukriteereillä. Verkko voi koostua osittain myös liikenteen rauhoittamisella kuten pyöräkatuja hyödyntäen.

Baanaverkko parantaa kaupunkien välisen työmatkaliikenteen vaihtoehtoja, tarjoaa myös sujuvia liityntäyhteyksiä rautatieasemille radanvarren asunnoilta ja työpaikoilta sekä palvelee pyörämatkailua Tuusulanjärven ympäristössä.

Allekirjoittaneet ehdokkaat

Ensi valtuustokauden aikana me allekirjoittaneet sitoudumme edistämään pyöräilyä sekä tämän tavoitteen toteutumiseksi toimimaan Keski-Uudenmaan polkijoiden teesien mukaisesti.

Tarkista ehdokkaan numero äänestystilanteessa äänestyspaikalta löytyvästä ehdokaslistasta.

Nimi Puolue
Aila Lind-Mäki Vihreä liitto
Antti Kettunen Vasemmistoliitto
Jaana Carlenius Vihreä liitto
Jari Laukia Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Jorma Surakka Suomen Kristillisdemokraatit
Juha Ryhänen Vihreä liitto (sit.)
Juhani Lohikoski Vasemmistoliitto
Kim Savolainen Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Liisa Hyttinen Vihreä liitto
Mikko Rekimies Suomen Kristillisdemokraatit
Pertti Huotari Suomen Keskusta
Pertti Syrjälä Suomen Keskusta
Riitta Törmänen Vasemmistoliitto
Samuli Isola Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Sanna Tenkanen Vasemmistoliitto
Tiina Hedeman Suomen Keskusta

Tarkista ehdokkaan numero äänestystilanteessa äänestyspaikalta löytyvästä ehdokaslistasta.

Allekirjoita teesit

Tehdään Keravasta yhdessä parempi pyöräilykaupunki!

Me allekirjoittaneet sitoudumme edistämään pyöräilyä sekä tämän tavoitteen toteutumiseksi toimimaan Keski-Uudenmaan polkijoiden teesien mukaisesti ensi valtuustokauden aikana.
Tietosuojaseloste

Tietoa

Pyörävaalit on Pyöräliiton ja sen jäsenjärjestöjen valtakunnallinen kampanja.

Keski-Uudenmaan polkijat ry

Keski-Uudenmaan polkijat ry:n tarkoituksena on sujuvan ja viihtyisän arkipyöräilyn edistäminen Keski-Uudellamaalla.

Pyöräliitto ry

Pyöräliitto ry on pyöräliikenteen etujärjestö. Edistämme pyöräilyä liikennemuotona, olemme pyöräliikenteen valtakunnallinen edunvalvoja ja paikallisten pyöräily-yhdistysten kattojärjestö.

Mielestämme sujuva pyöräliikenne vaatii hyviä reittejä ja niiden huolellista kunnossapitoa, loogisia liikennesääntöjä, pyöräily-ystävällistä kaupunkisuunnittelua ja pyöräilyn nostamista tasavertaiseksi liikkumismuodoksi moottoriliikenteen rinnalle.